Metal Studio

Tutorijali

Crtanje štapova

Ovaj primer prikazuje unos štapova - od definisanja poprečnog preseka do definisanja geometrije i postavljanja na crtež.

Oblikovanje krajeva štapova

Ovaj primer prikazuje neke od načina oblikovanja krajeva štapova - jedan je paralelno ili ortogonalno odsecanje u odnosu na zadate granice a drugi je kosi spoj štapova.

Crtanje limova

Ovaj primer prikazuje način definisanja limova i postupak njihovog ravnanja u odnosu na već nacrtane elemente. Prikazane su komande za kreiranje novih limova koji se vide i u izgledu i u poprečnom preseku kao i način njihovog oblikovanja.

Spojna sredstva i montazni nastavak sa zavrtnjima

Ovaj primer prikazuje način definisanja serija zavrtnjeva u ravni crtanja i u ravni upravnoj na ravan crtanja i postupak njihovog ravnanja u odnosu na već nacrtane elemente.

Kotiranje, vađenje preseka i detalja

Ovaj primer prikazuje način na koji se iz već definisanog modela mogu vaditi proizvoljni preseci, pogledi iz izabranog pravca i detalji (isečci).

Finalizacija crteža (I)

Ovaj primer prikazuje način finalizacije crteža u programu Metal Studio – postavljanje varova, vađenje preseka, definisanje stilova kotiranja i kotiranje

Finalizacija crteža (II)

Ovaj primer prikazuje način finalizacije crteža – generisanje radioničkog crteža i generisanje izveštaja specifikacije i rekapitulacije u programu Metal Studio