Problemi sa haspom i pravima dostupa

Odgovori
rimodar
Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 7:47 pm

Problemi sa haspom i pravima dostupa

Post od rimodar »

Postovani,
Kada se u kompjuter ulogujemo kao korisnik (user),
Tower ne radi. Dok kada se ulogujemo kao administrator, program normalno radi. Administrator je u Active directoriumu ukljucio dostup korisniku. Ovaj je problem iznikao kada smo uveli mrezu sa serverom WINDOWS SERVER 2003. A do tada je mrezza radila kao work group, bez servera, svi kompjuteri su radili pod lokalnim administratorom. I sve je radilo normalno. Mi takodje koristimo ArmiCad, i to 3 radna mesta, njega jos nismo ukljucili u novu mrezzu. Dok je Tower jedan. Unaored hvala.

rimodar
Astrodome
Pridružio se: Sre Maj 31, 2006 7:58 pm

Post od Astrodome »

Pozdrav!

Sa zeljom ocekujem kakav ja ishod i resenj za vas problem. I mi smo hteli da u firmi instaliramo Windows Server 2003 (ili 20080 nije bitno) ali smo odustali. Volio bi da znam za ovu caku unapred i ako dodjete do resenja malo nam prikazite iskustva.

Hvala!
nenad.t
Site Admin
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 9:04 am

Post od nenad.t »

Уколико сте раније радили у локалу под налогом Администратор, програм је вероватно и инсталиран под тим налогом. Не можете да радите под новим налогом под којим програм није инсталиран.

Пошто су за инсталацију неопходна администраторска права, неопходно је да том новом налогу привремено подигнете права током инсталације програма.
Ненад Тешовић
Radimpex Software
Odgovori