Tower6 & Vista & Seizmički zidovi - TowerPr

Odgovori
PrimusEng
Pridružio se: Pet Nov 30, 2007 1:58 pm

Tower6 & Vista & Seizmički zidovi - TowerPr

Post od PrimusEng »

PITANJE ZA RADIMPEX!
Tower 6 na sistemu Vista64 jednostavno odleti, kada pokušam da proračunam seizmičke zidove. Što se tiče ostalog, Tower 6 radi sasvim normalno, problem je samo u tom proračunu. Ne znam zašto se to dogodi, ali kad odaberem iz menuja seizmičke zidove, dopušteno mi je da unesem prvu tačku, kad definisam drugu tačku, umjesto da bi se otvorio dialog za proračun seizmičkih zidova, dobija se sledeču poruku "TowerPro MFC Application has stopped working" i program jednostavno odleti. Nije bitno da li pokušavam sa compatibility parametri, čak ne i ako ga startujem kao administrator, uvjek isti rezultat. Uradio sam i jednostavan primjer samo sa jednom zidom, proračunao modalnu analizu, definisao kombinacije opterečenja, ali kad sam počeo sa proračunom seizmičkog zida, rezultat je isti - Tower odleti...
Molim RADIMPEX za savijet.

Pozdrav,
Primoz Kvaternik
MEKONI d.o.o. SI
PrimusEng

Post od PrimusEng »

Tower 6 - seizmički zidovi - šaljem dva fajla:
- Sreenshots, gdje se sve vidi
- Tower -6 fajlovi

http://www.megaupload.com/?d=9PWJE92M
http://www.megaupload.com/?d=H0E9521R

Pozdrav, Primoz P.
PrimusEng

Post od PrimusEng »

Isti zid je proračunan na istom računaru sasvim isti primjer sa Tower 5 i bez problema proračuna seizmički zid:

http://www.megaupload.com/?d=KMNARO31
idza
Pridružio se: Čet Dec 31, 2009 4:46 pm

Post od idza »

To se desilo i meni, doduse kad sam preuzeo proracunat model od kolege i krenuo da dimenzionisem! Istina, samo za neke zidove i to pri pokusaju da zadam drugu tacku preseka. A kod njega bez problema i dimenzionise. Verovatno ima neka zvrcka :)
PrimusEng

Post od PrimusEng »

To je nevjerovatno, samo uradim jedan zid, nista posebno, izradim modalnu analizu i onda pokušam da proracunam seizmicki zid - Tower odleti...
Ne znam šta da radim ali ako RADIMPEX ne nadje resenja, ocitno da moram da racunam sa Tower 5...ali to se desi samo na nekim racunarima, isti Tower 6 na drugom racunari radi, ne znam sta se ovdje dogadja...

Pozdrav, Primoz
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

Ovaj primer kod nas ne pravi probleme - probali smo na vise razlicitih racunara sa neizmenjenim modelom.

Da li mozete da nam posaljete konfiguracione fajlove Tower-a. (To su fajlovi koji se nalaze u direktorijumu
"C:\Users\<ime korisnika>\AppData\Roaming\Radimpex\Tower6" i zovu se "Tower" i imaju ekstenziju koja pocinje sa znakom "$" , na primer Tower.$acc, Tower.$dis, itd...

Zapakujte ove fajlove u jednu ZIP arhivu koju cete zatim poslati na nas e-mail.

Sumnjamo da nesto sa tim konfiguracionim fajlovima nije u redu.

Ako Vam je ovo komplikovano, mozete probati da sve konfiguracione fajlove snimite na neko drugo mesto (napravite backup) , a zatim ih sve obrisete. Nakon toga, izvrsite ponovo klijentsku instalaciju i proverite da li se sada desava ista stvar.
PrimusEng

Post od PrimusEng »

Poštovani kolega, evo šaljem Tower fajlove koje ste tražili.

http://www.megaupload.com/?d=IVOA60JB

Srdačan pozdrav,
Primoz K.
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

U konfiguracionom fajlu za tekuci propis, nalazi se snimljena vrednost 0 (nula)za delilac duzine zida L kojim se regulise duzina na kojoj se grupise ugaona vertikana armatura. Ta vrednost se zadaje kroz dijalog koji se otvara kada se u dijalogu za seizmicke zidove klikne na dugme "Paramatri".

Vrednost 0 (nula) za ovaj parametar izaziva deljenje sa nulom. Jedini nacin za zadavanje i menanje ovog parametra je kroz pomenuti dijalog a "default" vrednost je 10.

So obzirom da se doticnom dijalogu ne moze pristupiti jer se program obara ranije, najbrze resenje je u brisanju konfiguracionog fajla za propise betona (to je fajl Tower.$dim01). Kada se taj fajl obrise, prilikom prvog pokretanja propisi ce se automatski inicijalizovati po "default"-u i napravice se novi konfiguracioni fajl Tower.$dim01.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
PrimusEng

Post od PrimusEng »

E uradio sam po vašim uputama i radi, nisam video da bi se kreirao novi fajl Tower.$dim01 ali nema veze - sad možem da idem u dialog za proračun seizmičkih zidova i radim normalno.

Velika vam hvala Milane,
Srdačan pozdrav, Primoz
Odgovori