Usvajanje armature - iteracija

Odgovori
GF1984
Pridružio se: Sre Okt 10, 2007 9:05 pm

Usvajanje armature - iteracija

Post od GF1984 »

Mozda nisam procitao ili sam nesto propustio u upatstvu, ali namam resenje za ovo:

Uklestena greda, prilikom usvajanje armature, kad zadam novu iteraciju za usvajanje armaturu nad potpore, dali mogu da usvojim razlicni armaturu na levu i desnu potpore.
(primer : dopunska armatura, levo 4f16, desno 4f20 ).
Kad zadam novu iteraciju , postavljena aramtura ista je i za levu i desnu potporu., i tu nemogu nista da menjam ?
Astrodome
Pridružio se: Sre Maj 31, 2006 7:58 pm

Post od Astrodome »

Mislim da je to izvodljivo za slucaj:

Modelirajte gredu iz dve plolovine L/2+L/2. Onda moze se menjati usvojena armatura na jednom i drugom potporu bez problema u novoj iteraciji.
GF1984

Post od GF1984 »

Ja ne vidim za sada neki drugi nacin. Ali to zahteva opet nazad na modeliranje , analizu i jos posla.
Mislim da Radimpex tim treba da ovo uzme kao predlog za neki naredni build, jer pri modeliranju ne zna se unapred koju gredu modelirati od dva ili tri dela.

Moram da napomenem da i prilikom kontinuiranu gredu od tri grede ( 4 potpore ), kako da iteraciju od prve grede na drugu potporu, postavim zejednicku i za drugu gredu.

http://img687.imageshack.us/i/testiteracija.pdf/
GF1984

Post od GF1984 »

Radimpex tim ???
ezoranm
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 9:23 am

Re: Usvajanje armature - iteracija

Post od ezoranm »

GF1984 wrote:Mozda nisam procitao ili sam nesto propustio u upatstvu, ali namam resenje za ovo:

Uklestena greda, prilikom usvajanje armature, kad zadam novu iteraciju za usvajanje armaturu nad potpore, dali mogu da usvojim razlicni armaturu na levu i desnu potpore.
Kad zadam novu iteraciju , postavljena aramtura ista je i za levu i desnu potporu., i tu nemogu nista da menjam ?

Moze levo 4fi16 a desno 4fi20 dodavanjem ne jedne, vec dve iteracije, ali samo u slucaju da je racunski potrebna armatura manja na levom nego na desnom osloncu
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

GF1984 wrote: Uklestena greda, prilikom usvajanje armature, kad zadam novu iteraciju za usvajanje armaturu nad potpore, dali mogu da usvojim razlicni armaturu na levu i desnu potpore.

Ono sto vi zelite da dobijete moze se vrlo lako dobiti.

Pri usvajanju armature istovremeno selektujte one grede za koje zelite da izvrsite zajednicko usvajanje - u vasem slucaju selektujte ovih nekoliko greda na drugom nivou.

Slika
Slika br. 1: Napravite iteracije po zelji.

Slika
Slika br. 2: Obrisite one segmente iteracija koje zelite da zamenite vecom armaturom. Brisati mozete samo one iteracije koje nisu poslednje.

Slika
Slika br. 3: Situacija nakon brisanja izabranog segmenta iteracije

Slika
Slika br. 4: Konacno stanje (prikaz racunske i usvojene armature u gornjoj zoni)

Mislim da je to ono sto se trebalo dobiti.
Zajednicko usvajanje ne predstavlja nikakav specijalan nacin usvajanja ali pruza mogucnost da sa iteracijama usvojene armature radite neke operacije koje iz logickih razloga ne mozete da radite u pojedinacnom ili u masovnom usvajanju armature.
Odgovori