Problem prilikom rotacije 3D modela!

Odgovori
Mandrak
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 10:03 am

Problem prilikom rotacije 3D modela!

Post od Mandrak »

Nisam uspio na forumu da nadjem da li se neko vec bavio ovim problemom ali cini mi se da vec duze vremena postoji. Naime, prilikom rotacie 3D modela Tower 6 jednostavno prijavi gresku i izbaci me iz programa naravno bez da snimi "minuli rad". Pokusao sam sa instalacijom novih drajvera za graficku kartu medjutim nista. Da li postoji neko rjesenje?

Unapred hvala!!!
staticar1
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 7:29 pm

Re: Problem prilikom rotacije 3D modela!

Post od staticar1 »

Mandrak wrote:Nisam uspio na forumu da nadjem da li se neko vec bavio ovim problemom ali cini mi se da vec duze vremena postoji. Naime, prilikom rotacie 3D modela Tower 6 jednostavno prijavi gresku i izbaci me iz programa naravno bez da snimi "minuli rad". Pokusao sam sa instalacijom novih drajvera za graficku kartu medjutim nista. Da li postoji neko rjesenje?

Unapred hvala!!!
Problem se dešava zbog toga što je 3d render koji koristi tower
napravljen u directx 6 ili directx7 (aktuelna verzija je 10).

Problem se dešava svima, i nije ga moguće ja mislim riješiti driverima
niti na bilo koji drugi način.

Ja imam ati 4870 sa 1gb rama koja je vrh sto se tice mogućnosti, ali
tower 3d model jedva okreće sa njom.

Ja mislim da je radimpex napravio prelazak na novi render, što će
vjerovatno biti objavljeno u nekim narednim verzijama (uz ili bez
doplate).

Pozdrav
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

Problem sa orbitom je ispravljen pre nekoliko meseci i ne bi trebao da se javlja u Build 1350.
Mandrak
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 10:03 am

Post od Mandrak »

b.milan wrote:Problem sa orbitom je ispravljen pre nekoliko meseci i ne bi trebao da se javlja u Build 1350.
Tower-3D Model Builder 6.0 (1350)
Mislim da nazalost niste u pravu jer i ako imam Build 1350 jos uvjek imam problema sa orbitom!
nazgul
Pridružio se: Pon Avg 11, 2008 1:38 pm

Post od nazgul »

Uvek postoji alternativa - winterfresh :lol:

Meni se desilo isto juche, kad sam vec izmodeliran objekat na kraju "orbitirao" tower je crashirao i pa sam morao opet sve ispochetka. Zato je najbolje imati ukljuchenu opciju "automatsko snimanje" ili se navici da se posle svakog veceg koraka u modeliranju klikne na "save".
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

Evo, pogledao sam istoriju promena - greska u ORBIT-u je ispravljena 05.05.2009.

Build 1350 je objavljen 20.04.2009. znaci pre nego sto je ta greska ispravljena, medjutim ...

Mi ponekad, u narocitim slucajevima, kada je izmena jako mala i kada se odnosi na ispravak neke greske, ne cekamo da se nakupi materijal za novu verziju vec odmah izvrsimo ispravku i tu ispravljenu verziju postavimo na sajt, ali bez promene Build broja. To radimo iz prakticnih razloga - da ne bi morali da prolazimo kroz kompletnu proceduru kroz koju prolazimo pri izlasku nove verzije.

Zato, ako imate Build 1350, i ako je datum izvrsnih fajlova (recimo TowerPro.exe) iz aprila 2009, preuzmite sa sajta najnoviju verziju Tower-a Build 1350 (iz avgusta 2009) u kojoj je ovaj problem sa orbitom sigurno ispravljen.
Odgovori