Partnerski odnos ili ... (premestena tema)

b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Partnerski odnos ili ... (premestena tema)

Post od b.milan »

Izvesna diskusija u iz jedne druge teme je izdvojene u zasebnu temu. (iz tehnickih razloga poruka kolege "fresine"-a koja je zapocela diskusiju je ovde u obliku citata a ne kao samostalne poruke, ali je preneta u celini)
fresine wrote:Ja razumem Milanovo razočarenje što se gotovo niko nije odazvao na njegovu molbu ali bih pomenuo da je do sada "Radimpex" generalno svoje korisnike uglavnom tretirao kao klasične kupce. U stalnom strahu da će vam neko "razbiti" zaštite protiv piraterije, jako ste malo pažnje posvećivali uspostavljanju partnerskog odnosa sa klijentima. Kako to izgleda,najbolje pokazuju diskusije na ovom forumu: učesnici su dali masu predloga, ukazivali na bagove i propuste itd i sve je to "Radimpex" obilato koristio kao besplatne usluge i BESPLATNO TESTIRANJE svake nove verzije. Od "Radimpex"-a nikad nije stigla ni naznaka da bi se ovim ljudima nešto moglo vratiti kao protivusluga.
Naravno, jeste interes korisnika da dobiju dobar proizvod, ali ako se podrazumeva da su usluge korisnika po definiciji besplatne dok to s druge strane nije slučaj, onda nema mesta iznenađenjima i razočarenjima.
Znam da ćete reći da stari korisnici imaju popuste na nove verzije itd,itd ali ako stavite ruku na srce, videćete da to (ipak) nije to.

Teske reci.

Ne znam sta je uzrok vasem ogorcenju.

Ovaj forum je i nastao iz nase teznje da pruzamo podrsku svojim korisnicima i da sa korisnicima izgradimo partnerski odnos. Mi nase korisnike nikada nismo tretirali kao obicne kupce naseg proizvoda - naprotiv.

Mislite li da je odrzavanje ovog foruma lako ? Mislite li da je pruzanje podrske korisnicima trivijalno ? Mi taj deo posla obavljamo savesno i profesionalno.

Ako niste znali, a verovatno niste, svaka podrska korisnicima svakog drugog proizvodjaca softvera se placa - proverite to kod drugih proizvodjaca softvera - naplata se vrsi pausalno na odredjeni vremenski period ili se vrsi preko telefonskih racuna.

Mi od korisnika ne uzimamo ni jedan jedini dinar za svu podrsku koju im pruzamo a rok pruzanja podrske je neogranicen. (Da li znate ko jos daje ovakve uslove pri prodaji svog proizvoda ?).

Postojanje gresaka u softveru je sasvim normalna stvar - mi se trudimo da gresaka bude sto manje a da uocene greske ispravimo sto pre.

Da, sustina svega je da mi program napravimo jos boljim - kako za nove kupce tako i za stare korisnike koji su vec kupili program i od kojih necemo uzeti ni jedan jedini dinar vise.

U stvari, znam sta je uzrok Vasem ogorcenju - Vama ocigledno smeta cinjenica sto ste platili neki softver.
Last edited by b.milan on Pet Okt 31, 2008 11:41 pm, edited 1 time in total.
fresine
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 6:11 pm

Post od fresine »

"U stvari, znam sta je uzrok Vasem ogorcenju - Vama ocigledno smeta cinjenica sto ste platili neki softver."

Aha, znači ja to zbog toga. Pa izvin'te ako uvredih koga.
nazgul
Pridružio se: Pon Avg 11, 2008 1:38 pm

Post od nazgul »

b.milan wrote:Ovaj forum je i nastao iz nase teznje da pruzamo podrsku svojim korisnicima i da sa korisnicima izgradimo partnerski odnos. Mi nase korisnike nikada nismo tretirali kao obicne kupce naseg proizvoda - naprotiv.
Pruzati podrsku svojim korisnicima znaci i odgovarati na postavljena pitanja (ovde mislim na pitanja koja postavljamo putem foruma). Ako cemo iskreno, mislim da na dosta pitanja od strane korisnika nismo dobili odgovor. Neka pitanja su jednostavno iskulirana, a zasto, ja ne znam.
b.milan
Site Admin
Kontakt:

Post od b.milan »

Oni kojima su pitanja "iskulirana" mogu slobodno da postave pitanje u stilu "zasto-mi-niste-odgovorili-na-pitanje" u okviru teme koju su pokrenuli. (Neki su to i ucinili pa im je na pitanje odgovoreno).

Situacije kada moze doci do toga da "iskuliramo" pitanje:

1) kada mislimo da pitanje nije upuceno direktno nama - Radimpex-u. Dosta je pitanja koje korisnici postavljaju a koja nisu u domenu pruzanja podrske - recimo pitanja u stilu "kako-se-projektuje ovo ili ono".

2) kada trenutno ne znamo odgovor na dato pitanje (a razlozi za to mogu da budu razliciti) a kasnije zaboravimo na njega jer ga prekriju nova pitanja.

3) kada nam pitanje promakne - recimo ako je tog dana na forumu bilo vise postavljenih pitanja - na neka su dati odgovori a ostala pitanja su samo procitana i kasnije pokrivena novim pitanjima.

Pozivam sve one kojima koji su nama postavljali pitanja a nisu dobili odgovor da ponovo postave pitanje, odnosno da ga "obnove".

Ne cini mi se da postoji mnogo pitanja koja su bila upucena nama a na koje nismo dali odgovor. Moja procena je da takvih pitanja najvise ima 5-6. Ispravite me ako je ova moja procena pogresna.
nazgul

Post od nazgul »

Moja prva 2 pitanja:

viewtopic.php?t=37&start=15

viewtopic.php?t=624

Mada mislim da ih je vishe od 5-6, ali i da jeste, ja ucestvujem sa oko 20%! :)
[/url]
b.milan
Site Admin
Kontakt:

Post od b.milan »

Koliko ja vidim, ni jedno od ova dva pitanja koje ste postavili nije upuceno nama nego korisnicima programa, odnosno projektantima.

Mutna je definicija pitanja na koja mi (autori programa) treba da dajemo odgovore.

Mi smo obavezni da resavamo tehnicke probleme funkcionisanja programa - problemi u radu programa i problemi sa instalacijom.

Takodje, osecamo se obaveznim da korisnicima pomognemo da sto lakse i optimalnije dodju do rezultata kao i da pomognemo da do maksimuma iskoriste mogucnosti programa.

Za sve ovo vreme koliko Radimpex pravi programe, mi smo bili tacka u kojoj su se susretala i talozila iskustva nasih korisnika. Nesto od tog iskustva ostalo je i nama. Sa te strane, mi mozemo pomoci tako sto cemo neka od tih iskustava za koja smatramo da su ispravna iznositi na ovom mestu i predstavljati ih kao "dobru praksu".

Sto se tice konkretnih pitanja vezanih za tehniku projektovanja - u nacelu, to ne spada u domen nase podrske. Za tu svrhu smo i organizovali ovaj forum u kojima ce inzenjeri (dobre volje) razmenjivati svoja iskustva i iznositi svoj pogled na to sta je to "dobra praksa" u projektovanju odredjenih vidova konstrukcija.

Zakljucak - ova dva pitanja na koje mi nismo dali odgovor ne spadaju u onih 5-6 "iskuliranih" pitanja :wink:
nazgul

Post od nazgul »

b.milan wrote: Mutna je definicija pitanja na koja mi (autori programa) treba da dajemo odgovore.
Diplomatski odgovor :wink:
b.milan
Site Admin
Kontakt:

Post od b.milan »

Ne, nije to diplomatski odgovor - ispod te recenice detaljno sam objasnio sta je nasa obaveza a sta nije. Preciznija definicija nije moguca. Jedino sam mogao da umesto reci "mutno" upotrebim rec "siroko".

U svakom slucaju Vasa pitanja bila su upucena korisnicima programa koje ste pitali za "dobru praksu".
nazgul

Post od nazgul »

:D
Diplomatski odgovor je u smislu da se ogradjujete od odgovora na koja pitanja vezana za "dobru praksu" cete dati odgovor. Tj. na neka mozete odgovoriti, a na neka ipak ne, a ne morate ih dati uopshte, sto zavisi od vas. Diplomatski, zar ne?
:wink:
Pedja L.
Pridružio se: Sub Maj 24, 2008 2:19 pm

Post od Pedja L. »

Molim Vas da se držite teme ili da otvorite novi topic. Hvala.
staticar1
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 7:29 pm

Post od staticar1 »

Zao mi je , ali ipak moram reagirati na ove komentare nazgul-a potpuno nepristranou cijelom sporu.

Starno ne znam sta smatrate pod tim kad ste rekli da radimpex uzima ideje a korisnicima nista ne daje zauzvrat???

Ja koliko znam da mi dobijemo zauzvrat bolji i kvalitetniji software. Ako bi Vi zeljeli nesto besplatno onda ste skroz u krivu. Malo razmislite koliko bi Vama trebalo vremena da napravite ovakav software i koliko bi podijelili besplatnih licenci za njega komercijalnim korisnicima koji bi na tom softweru zaradili manje-vise prilicne novce????

Podrska za svaki software osim radimpexovih se naplacuje debelo. Recimo za sofistik vi dobijete licencu, ali ako zelite pristup downloadu novih update za software vi morate svake godine platiti prilicnu svotu. Koliko ste vi platili radimpexu sto svako malo skinete noviju i poboljsanu verziju programa??? Sofistik je samo primjer, to vrijedi za svaki software, za neke cijena podrske zavisnosti od velicine paketa iznosi koliko i cijena za cijeli tower godisnje.

Ja Vam savjetujem da sjednete i napravite neki software, a tek se onda javite sa pitanjima tog tipa.

Stvarno je bezobrazno traziti da programeri iz radimpexa daju vama odgovore na pitanja tipa kako cu ovo modelirati ili kako cu ono. Za to gospodine imate fakultete, seminare, strucna usavrsavanja, knjige...

Radimpex ekipa je napravila po mom misljenju (nemam apsolutno nikakve veze sa njima) mocan alat. Ali takav je samo u rukama covjeka koji zna poblematiku. Oni koje ne znaju pjeske proracunati takve konstrukcije bolje im je da ne koriste ni tower.

Umjesto da budete zahvalni jer Vam radimpex ekipa daje mogucnost uvoza IFC formata i to besplatno u novoj verziji Vi tu stvarate neke polemike.

Pozdrav svima.
nazgul

Post od nazgul »

Ja nisam rekao nista o besplatnom delenju software-a mr. staticaru1 :roll: Ako malo pazljivije procitate to mozete videti.
Ja sam samo prokomentarisao komentar - forum kao "direktna podrska korisnicima", i gdin b. milan mi je pojasnio da se radi o podrsci u vidu problema koja se tichu instalacija i problema u radu sa programom. Sve je OK, ne znam otkud Vi odjednom i zasto ste se nashli uvredjeni :lol:
staticar1
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 7:29 pm

Post od staticar1 »

Naravno da nisam uvrijedjen, ipak me je zasmetao taj nas Balkanski odnos prema nekim stvarima.

Ja sam samo jedan od korisnika softwera tower, doduse sad sam u izvodjackim vodama tako da se moze reci bivsi korisnik towera.

Ipak redovno dodjem na forum da vidim sta ima novo, tako da me je u ovom slucaju zasmetao Vas odnos prema radimpex timu. Jer vjerujte da sam ja prilicno upoznat sa cijenama i odnosom softverskih kompanija iz inostranstva prema korisnicima. Tu radimpex ekipi samo mogu cestitati na svemu ucinjenom do sada.

U inostranstvu kad kupite neki paket od recimo 25000 eura imate podrsku samo nekih par mjeseci. SVE nakon toga se placa debelo. Ako Vas zanima recimo kako nesto modelirati u tom softweru e onda morate ici na kurseve koji kostaju hiljadama eura...itd... Nema odgovora na forumima i sl...
Ako zelite nove verzije programa naravno i to morate redovno placati i slicne stvari. Uglavnom korisnika dobro "oderu".

To je sve od mene.
fresine
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 6:11 pm

Post od fresine »

Zamolio bih sve koji zele, da nam na nas email (info@radimpex.rs) posalju neke realne modele u IFC formatu.
U stvari, znam sta je uzrok Vasem ogorcenju - Vama ocigledno smeta cinjenica sto ste platili neki softver.
Vrlo je simptomatično da administrator - u svojoj povređenosti -nije ukačio poentu moje intervencije. Naime, kada Vi tražite da Vam neko pošalje realne modele, zar nije malo čudno da ne pomislite da je te modele - do đavola - neko napravio, uložio u to pravljenje svoje vreme, trud i novac i da - kao i Vaš softver - i to jeste nečije autorsko delo.
gafinho
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 8:13 am

Post od gafinho »

2) kada trenutno ne znamo odgovor na dato pitanje (a razlozi za to mogu da budu razliciti) a kasnije zaboravimo na njega jer ga prekriju nova pitanja.

Što odgovoriti na ovo.... :(
Odgovori