Aa,min-potrebno

Odgovori
ingsa
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 9:49 pm

Aa,min-potrebno

Post od ingsa »

Pozdrav,

da li je u Tower-u 6 moguce dobiti podatak o potrebnoj minimalnoj povrsini armature za betonske elemente (NPR. 0.2 ili 0.1%*Ab)?
Astrodome
Pridružio se: Sre Maj 31, 2006 7:58 pm

Re: Aa,min-potrebno

Post od Astrodome »

ingsa wrote:Pozdrav,

da li je u Tower-u 6 moguce dobiti podatak o potrebnoj minimalnoj povrsini armature za betonske elemente (NPR. 0.2 ili 0.1%*Ab)?
Pozdrav,

Jos nismo primetili da ima tu mogucnost ali se nadamo da ce se to u dogledno vreme pojaviti u programu i na mestima gde je potrebna armatura manja od minimalne onda da nas informise o minimalnom procentu.

Pozdrav!
ingsa
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 9:49 pm

Aa,min

Post od ingsa »

Da li je moguce dobiti podatak o minimalnoj potrebnoj armaturi u AB elementu u Tower-u 6? Nadam se odgovoru.....

Pozdrav
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

Ne, u programu Tower nije moguce dobiti podatak o minimalnoj potrebnoj armaturi.
Engineer
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 11:46 am

Post od Engineer »

b.milan wrote:Ne, u programu Tower nije moguce dobiti podatak o minimalnoj potrebnoj armaturi.
Da li nameravate da unosite mozda u iducim verzijama Towera podatak o minimalnoj potrebnoj armaturi ,i da program dimenzionise sa min Aa kada je to potrebno? :lol:
Pozdrav,
Engineer
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

Do sada je prilicnan broj korisnika trazio da program Tower dobije mogucnost provere procenta armiranja usvojene armature.

Imali smo nekoliko nedoumica po ovom pitanju koje jos nismo razresili. U svakom slucaju, mi ovo imamo ubelezeno kao temu za razmisljanje pa kada budemo mogli da je realizujemo mi cemo to i uraditi.

A sto se tice nekog vremenskog roka - ne mogu nista da kazem osim da cemo iskazano interesovanje na ovom forumu iskoristiti kao povod za 'podgrevanje' ove teme i njeno skoro stavljanje na nas raspored.
Astrodome
Pridružio se: Sre Maj 31, 2006 7:58 pm

Post od Astrodome »

Minimalna armatura za gredne elemente i ploce verovatno nece biti tesko implementirati.

Mislim da ce najvece poteskoce da budu kod odredjivanja minimalne armature za stubove. Minimalna armatura je odredjena za obicne stubove kao 0.3% (EC2) od povrsine medjutim ako primaju i uticaje od seizmickog opterecenja to komplikuje stvar jer treba imati u vidu i klasu duktiliteta stuba i to mnogo menja minimalni procenat kao i za poduznu armaturu tako i za poprecnu..

Bez obzira na ovo sto sam naveo i ja navijam da barem u grednim elementima dobijemo upozorenje o minimalnoj armaturi. Dodajte posle nove godine malo kerozina za podgrejavanje. :)
Odgovori