Zelim savet od neko iskusnii.

Odgovori
DGI
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 11:55 am

Zelim savet od neko iskusnii.

Post od DGI »

Zdravo,
Imam da proracunam individualnu kucu Prizemlje + Kat.
Ogranicen sam na stubove 25/25sm, Ploca je d=18sm.
Rasponi medzukatne konstrukcije su 4.45m/7.25(osovinom) i 3.35m/7.25m i 4.10/7.25m.
Grede moraju biti 25/40sm.
Ovo sve mi je uslovljeno od strane investitora radi neke negove zamisle kako bi trebalo da izgleda objekt.
Mogu li dobiti neki savet u vezi svega ovoga od nekog iskusnijeg.
Hvala unapred.
zid
Pridružio se: Sre Sep 17, 2008 5:43 pm

Post od zid »

da li se meni cini da imas zidanu konstrukciju ili sam nesto pogresio?
25x25 bi u toj prici bili vertikalni serklazi?
za neki savet bi trebao prvo imati konkretno pitanje?
DGI

Post od DGI »

Moje pitanje je bilo kako mogu da modeliram vertikalne serklaze 25/25sm zaedno sa zidom. Jer sam nemam neka prevelika iskustva u radu sa toverom. A sam trazio i mislenje oko gredne nosace 25/40sm na rasponu od 7.25m,jer meni celo to resenje mi je nelogicno. Ali nikako se nemogu izboriti za to sa arhitektom.
I zato sam trazio mislenje od nekoi iskusnii.
Prikacicu sliku od osnove prizemlja,pa ako moze za pomoc.
Unapred Hvala.
DGI

Post od DGI »

thenightrider
Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 4:39 pm

Post od thenightrider »

Hm.
Tu postoji nekoliko problema:
  • -nepovoljan položaj stubišnog otvora (uz jedini nosivi zid preko kojeg bi se mogla kontinuirano osloniti međukatna konstrukcija kako bi se malo popravile stvari...
    -male površine zidova u poprečnom smjeru
    -velike međusobne udaljenosti zidova u oba smjera
U poprečnom bi se smjeru trebali organizirati nekakva okvirna konstrukcija (jer je građevina 'meka' u tom smjeru-barem po osjećaju ovaj prednji dio-lijevi). Visine greda su male, bez obzira što se radi o T presjecima. Probajte ih povećati tako da ih napravite dijelom kao kontragrede (ako na idućoj etaži imate parapete prozora ispod kojih se mogu grede podići iznad ploče.
U načelu, ovo bi trebalo malo preprojektirati, inače za sve postoji rješenje, pa tako i u ovom slučaju, samo je malo neracionalno za tako mali objektić.
DGI

Post od DGI »

Hvala vamna savetu. U pravu ste, ali ovde je problem investitorka koha ustvari po zanimanju je arhitekt i ovo i je prvi put da se nalazi u situacii da proektira. A najzalosnie je st ne prihvata nikakve sugestii u tom smeru za pobolsanje konstruktivnog sistema.
Pozz
Odgovori