PROBLEMCIC

Odgovori
MLADI I NEISKUSNI KOLEGA
Pridružio se: Čet Nov 11, 2010 2:14 pm

PROBLEMCIC

Post od MLADI I NEISKUSNI KOLEGA »

POZDRAVLJAM SVE CLANOVE OVOG FORUMA
KAKO DA U TOWER-U ODREDIM MAKSIMALNI UTICAJ U ZIDOVIMA?
UNAPRED ZAHVALAN MLADI I NEISKUSNI KOLEGA :-)
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

Preporucujem komandu "Seizmicki zidovi". (Dimenzionisanje->Beton->Seizmicki zidovi)
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
MLADI I NEISKUSNI KOLEGA

Hvala Milane,ali mene muci ovaj problem.Ja znam za tu komandu,ali kako da odredim presek u kojem dobijam maksimalnu armaturu u zidu posto moram pesaka da ga trazim povlaceci po visini zida preseke.Da li postoji opcija u Tower-u koja ce mi dati presek sa maksimalnom armaturom u zidu na osnovu koje cu crtati armaturu zida.Unapred zahvaljujem na odgovoru :)
dragolaj
Pridružio se: Sub Nov 14, 2009 9:08 am

Post od dragolaj »

Dimenzionisanje > ploče > izveštaj > ekstremi > sve > desni klik > pa F2 ako želiš da izvezeš dispoziciju ekstremnih tačaka > pa desni klik >>>

Nivo: Gornja ploča [0.08 m]
PBAB 87
d,pl=15.0 cm
MB 30
RA 400/500 (a=5.0 cm)
RA 400/500 (a=5.0 cm)
Kompletna šema opterećenja

Tačka 1
X=5.45 m; Y=5.11 m; Z=0.08 m
Pravac 1: (α=0°)
....
Pravac 2: (α=90°)
...
MLADI I NEISKUSNI KOLEGA

OVO NIJE BIO ODGOVOR NA MOJE PITANJE BAR NE FUNKCIONISE.DA LI NEKO MOZE DA MI POMOGNE?
staticar1
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 7:29 pm

Post od staticar1 »

MLADI I NEISKUSNI KOLEGA wrote:OVO NIJE BIO ODGOVOR NA MOJE PITANJE BAR NE FUNKCIONISE.DA LI NEKO MOZE DA MI POMOGNE?
Mislim da je ovo gore bio odgovor na tvoju molbu da neko pomogne.

Može li malo detaljnije objašnjenje problema tipa:

1. gdje se u konstrukciji nalazi zid
2. koje opterećenje prihvata
3. da li je ab ili je zidani
4. koji je statički sistem konstrukcije

itd...
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

MLADI I NEISKUSNI KOLEGA wrote:Hvala Milane,ali mene muci ovaj problem.Ja znam za tu komandu,ali kako da odredim presek u kojem dobijam maksimalnu armaturu u zidu posto moram pesaka da ga trazim povlaceci po visini zida preseke.Da li postoji opcija u Tower-u koja ce mi dati presek sa maksimalnom armaturom u zidu na osnovu koje cu crtati armaturu zida.Unapred zahvaljujem na odgovoru :)
Nema automatske pomoci, preseke morate povlaciti rucno.
To i nije tako naporan posao - jedan ili dva preseka - trebalo bi da 'osetite' mesta na zidu jednog sprata gde mozete ocekivati ekstreme - odmah ispod gornjeg novoa ili neposredno iznad donjeg nivoa, eventualno i po sredini zida, u zoni otvora...

Automatizacija bi bila moguca ali bi to podrazumevalo da program povuce veliki broj preseka (metoda grube sile) a onda prikaze jedan presek... To bi trajalo i trajalo ...
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
hazard
Pridružio se: Pon Jun 01, 2009 12:59 pm

Post od hazard »

Mozda ovako da probas:
-Racunanjem sprega Ny sile duz ose zida dobices dijagram momenata
-Uocis za koju kombinaciju opterecenja dobijas najveci momenat (obicno je na mestu najveceg momenta kritican presek)
-Povuces horizontalnu osu na tom mestu
-Dimenzionises zid
i eto resenja ;)
Granicnu kombinaciju uticaja mozes da odredis na nacina kako je to opisao kolega dragolaj.
Odgovori