Greda i ZP

stivy
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 3:03 pm

Re: Greda i ZP

Post od stivy »

b.milan wrote:
zidar wrote:Vrlo nepraktično. Mnogo koraka u definisanju faza i vrlo lako se pogreši. Troši se mnogo vremena i mnogo živaca. Zato bi sedmica bila bolja, ako bi sadržala novi alat za faze građenja kod objekata visokogradnje. Zašto kod objekata visokogradnje ne uvesti mogućnost da program sam donju etažu (sa sopstvenom težinom elemenata konstrukcije) prepoznaje kao prethodnu fazu građenja, a gornju etažu kao sledeću fazu. Definisanje faza građenja korak po korak ima smisla kod nekakvih objekata sa montažnom gradnjom gde imamo podupirače i promenu statičkog sistema tokom gradnje, gde se ne može postaviti univerzalni algoritam. Ali kod zgrada, stvarno nema smisla
Mislim da sam u prethodnom postu odgovorio na Vase pitanje i smatram da je to sto predlazete u pogledu modeliranja faznog modela vec omoguceno programom Tower 6. Ako smatrate da prethodno izlozeni postupak nije optimalan, slobodno nam mozete izloziti svoje sugestije za njegovu optimizaciju.
Ok, I am agree with this, but SRSS combination doesn't work with more than 1 construction stages. What do you suggest?
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

stivy wrote: Ok, I am agree with this, but SRSS combination doesn't work with more than 1 construction stages. What do you suggest?
We can try to enable SRSS combination, but in order to do this, we have to resolve several complicated technical issues.
I'll check the exact reasons why we disabled SRSS combinations, maybe we are now smarter than before and could find the way to resolve it.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Slobo
Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 2:36 pm

Post od Slobo »

Imam jedan problem. U ramu kod kojeg imam zidno platno, javljaju mi se pozitivni momenti kod oslonca grede. Nema logike. Kako bi trebalo modelirati veze ovih greda sa platnom?

Koeficijent posteljice je 20000.

Slika
Slobo
Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 2:36 pm

Post od Slobo »

..da bih dobio da mi momenat izmedju ove dvije susjedne grede predje u minus.
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

Slobo wrote:... U ramu kod kojeg imam zidno platno, javljaju mi se pozitivni momenti kod oslonca grede. Nema logike. Kako bi trebalo modelirati veze ovih greda sa platnom?
Gde na ovoj slici imate pozitivne momente na spoju grede i zidnog platna ?
Koliko moze da se vidi, svi su negativni (zategnuta je gornja strana).

Slobo wrote:..da bih dobio da mi momenat izmedju ove dvije susjedne grede predje u minus.
Koje dve susedne grede ? Ovde ima mnogo greda.
Morate malo jasnije formulisati pitanje kaoo bi ste dobili precizan odgovor.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Odgovori