Labilan model - sifra
Labilan model - sifra
Potrosio sam dosta vremena da pronadjem gde sam pogresio ali ne mogu da nadjem. Radi se o velikim objektom i prilikom Modalne analize javlja da je model labilan sa sifrom [ 1557655914 ].
Pitanje za g-dina Milana , u cemi je stvar, sta znaci ova sifra, dali nesto konkretno pokazuje, obzirom da na modelu program nigde ne oznacava mesta sa eventualnim velikim pomeranja ili nesto slicno ?
Pozdrav
Pitanje za g-dina Milana , u cemi je stvar, sta znaci ova sifra, dali nesto konkretno pokazuje, obzirom da na modelu program nigde ne oznacava mesta sa eventualnim velikim pomeranja ili nesto slicno ?
Pozdrav
Da bi ste dobili brzi odgovor ne treba postavljati pitanje na forumu, vec je potrebno da nam se direktno obratite.GF1984 wrote:...Kao legalni korisnik Tower-a 6 , ovo pitanje korisnika u najmanju ruku zasluzuje makar najjedonstavniji odgovor Radimpex tima...
Mi posecujemo forum vise-manje redovno, koliko nam ostale obaveze dopusaju. Neki put se desava da dan-dva proveravamo forum.
Odgovor na ovo pitanje, odnosno da saznamo sta znaci ova j kod greske, mozemo da damo samo iz firme, gde mozemo da pronadjemo lokaciju u kodu sa koje je ova poruka o gresci podignuta. Jedino mogu da kazem da se radi o poruci koja se tice resavanja sistema jednacina solverom velikog kapaciteta. Tek u ponedeljak cemo znati o cemu se radi.
Bilo bi nam od koristi kada bi smo saznali sa kojom verzijom (Build brojem) programa Tower 6 radite. Takodje, bilo bi od koristi da saznamo i da li kod vas solver velikog kapaciteta uopstse radi - podesite da se proracun izvrsava uvek solverom velikog kapaciteta (za sve modele, i za ispod 40 hiljada cvorova) i onda izvrsite staticki proracun nekog manjeg modela kojeg ste vec proracunali.
Ako to ne radi, moguce je da nesto nije u redu sa instalacijom tog solvera. Tada bi ponovna instalacija programa mogla da pomogne.
Analizirali smo ovaj kod greske koji se kod vas pojavio - da li ste sigurni da je kod greske bio bas ovaj koji ste ispisali ? Da niste mozda ispermutovali ili izostavili neke cifre, jer ovaj broj koji ste nam poslali ne uklapa se u kodove gresaka koje mi ocekujemo da mogu da se pojave ?
Da li mozete da nam posaljete ulazni fajl na nas email ?
Da li mozete da nam posaljete ulazni fajl na nas email ?
Prvo hocu da zahvalim za odgovor na moje pitanje.
Ja sam svoje pitanje postavio na forum , a nisam se direktno obratio, za da bi i druge kolege eventualno imali korist od ovoga kad bi dosli u vakvu situaciju.
Tacno da se radilo na modelu sa nad 40 hiljada cvorova, mislim da je oko 120 hiljada. Cekajuci Vas odgovor, a i model je takav da se sastoji od tri dela na zajednicki temelj, razdvojio sam sva tri dela i radio sva tri posebno i sve tri analize su prosli bez problema. Znaci da je model dobro modeliran i bez greske. I ranije se pisalo o ovome, kad imamo model sa seizmicke vute mora da se tretiraju pojedinecno zbog pravilne dinamicke i seizmicke analize. Ja radim model zajedno ( sva tri dela ) kad analiziram staticke utuicaje na zajednicki temelj . Kod ove analize program mi izbacio poruku Model je labilan [ 1557655914 ] i ovu sifru. Sirfa je tacna , ali zbog suradjne i zajednicki interes , pusticu model ponovo za da to proverim.
Verzija (Build brojem) programa Tower 6 - 1350.
Ako treba poslacu u ulazni fajl.
Pozdrav
Ja sam svoje pitanje postavio na forum , a nisam se direktno obratio, za da bi i druge kolege eventualno imali korist od ovoga kad bi dosli u vakvu situaciju.
Tacno da se radilo na modelu sa nad 40 hiljada cvorova, mislim da je oko 120 hiljada. Cekajuci Vas odgovor, a i model je takav da se sastoji od tri dela na zajednicki temelj, razdvojio sam sva tri dela i radio sva tri posebno i sve tri analize su prosli bez problema. Znaci da je model dobro modeliran i bez greske. I ranije se pisalo o ovome, kad imamo model sa seizmicke vute mora da se tretiraju pojedinecno zbog pravilne dinamicke i seizmicke analize. Ja radim model zajedno ( sva tri dela ) kad analiziram staticke utuicaje na zajednicki temelj . Kod ove analize program mi izbacio poruku Model je labilan [ 1557655914 ] i ovu sifru. Sirfa je tacna , ali zbog suradjne i zajednicki interes , pusticu model ponovo za da to proverim.
Verzija (Build brojem) programa Tower 6 - 1350.
Ako treba poslacu u ulazni fajl.
Pozdrav
Tacan kod greske koji se javio kod Vas je "-15576555914" (sa ovim znakom minus dobijamo informaciju o mestu i razlogu bog kojeg se javio problem)
U pitanju je nedostatak memorije - Tower nije mogao da alocira dovoljno veliko brlok memorije da bi primio rezultat modalne analize - vektore svojstvenih formi oscilovanja.
Velicina (u bajtovima) tog bloka memorije koji nije mogao da se alocira jednak je proizvodu sledecih velicina:
1) broj stepeni slobode modela (broj cvorova x 6)
2) broj trazenih tonova u modalnoj analizi
3) 8 (broj bajtova za pamcenje jednog broja dvostruke tacnosti)
Bilo bi dobro da nam posaljete model i da nam kazete za koliko tonova ste radili modalnu analizu.
U pitanju je nedostatak memorije - Tower nije mogao da alocira dovoljno veliko brlok memorije da bi primio rezultat modalne analize - vektore svojstvenih formi oscilovanja.
Velicina (u bajtovima) tog bloka memorije koji nije mogao da se alocira jednak je proizvodu sledecih velicina:
1) broj stepeni slobode modela (broj cvorova x 6)
2) broj trazenih tonova u modalnoj analizi
3) 8 (broj bajtova za pamcenje jednog broja dvostruke tacnosti)
Bilo bi dobro da nam posaljete model i da nam kazete za koliko tonova ste radili modalnu analizu.
Na PC imam instalirano 3 Gb RAM memorije i radim bez pomos Virtual Memory , sta znaci " No paging file " jer PC radi brze bez ove memorije, kad imamo dovoljno fizicke memorije . Ali izgleda da i 3 Gb nisu dovoljni za vakav model, pa moram da dopounim sa Virtual Memory.
Radio sam modalnu analizu za 3 tona sa opcijom solver velikog kapaciteta.
Uradio sam proveru dali radi solver za veliki kapacitet onako kao sto ste naveli i radi bez problema.
Model da posajlem na ovaj e-mail: info @ radimpex.rs ili neko drugi ?
Radio sam modalnu analizu za 3 tona sa opcijom solver velikog kapaciteta.
Uradio sam proveru dali radi solver za veliki kapacitet onako kao sto ste naveli i radi bez problema.
Model da posajlem na ovaj e-mail: info @ radimpex.rs ili neko drugi ?
Radite bez virtualne memorije ?
Mozda racunar tako radi brze ali to vam je kao da ste izabrali da vozite auto bez kočnica jer ne želite da vas ništa usporava.
Podesite Virtualnu memoriju ili kao sto je bila podesena po default-u u Windowsu ili kako smo mi u uputstvu za program Tower napisali.
Bez Virtuelne memorije necete moci da radite.
Ne morate da nam šaljete fajl, jasno je u čemu je bio problem.
Mozda racunar tako radi brze ali to vam je kao da ste izabrali da vozite auto bez kočnica jer ne želite da vas ništa usporava.
Podesite Virtualnu memoriju ili kao sto je bila podesena po default-u u Windowsu ili kako smo mi u uputstvu za program Tower napisali.
Bez Virtuelne memorije necete moci da radite.
Ne morate da nam šaljete fajl, jasno je u čemu je bio problem.
Do sada sve modele sam radio bez i nije bilo nikakvih problema, naprotiv sve analize su bile izuzetno brze . Znaci moze da se radi bez ove memorije, ako imamo dovoljno fizicke memorije.Bez Virtuelne memorije necete moci da radite.
Obzirom da je RAM memorija izuzetno brza, to se nameće zaključak da će na računaru sa više RAM memorije rad sa programom biti brži i lagodniji.
I i Vasem upatstvu , Vas stav je isti kao moj , sa jedne razlike , Vasa opcije je da racunar "uma " relativnu malu Ram memoriju .S obzirom na relativno mali kapacitet operativne memorije,
Windows automatski rezerviše određeni prostor na disku (“swap file”) koji fizički predstavlja
povećanje operativne memorije.
U svakom slucaju , Hvala na odvojenog vremena. Zajedno razresili smo jos nekoliko stvari vezanog za rada Tower -a. I svakako podesicu Virtual Memory.
Ja nisam rekao da racunar ne moze da radi bez virtuelne memorije. Samo sam hteo da kazem da ako iskljucite virtualnu memoriju, sprecili ste Windows da koristi vecu kolicinu memorije od Vase PAM memorije (3GB). Ta 3GB memorije Windows koristi tako sto prvo rezervise odredjenu kolicinu za svoj rad - svoje servise, drajvere, grafiku... sto u najoptimistickijem slucaju cini 300-500 MB pri cemu zbog fragmentacije te memorije (to nikada nije jedan kontinualan blok memorije) fizicki znaci i vece zauzece.
Preostali deo memorije Windows moze da dodeli svim aplikacijama koje se trenutno izvrsavaju. Recimo da pod uslovom da nemate ni jedan jedini program pokrenut pored Tower-a (a to je veoma malo verovatno, jer pretpostavljam da imate npr. bar neki antivirusni program, firewall ili nesto slicno) na raspolaganju imate ukupno 2-2.5GB (u najboljem slucaju).
Zbog fragmentacije memorije prilikom rada programa, ne moze se iskoristiti sav memorijski prostor, tako da prakticno imate na raspolaganju ne vise od 1-1.5 GB. To je dovoljno za proracun manjih modela, a kada model bude dovoljno velik da za njegovo resavanje bude potrebno alociranje vise memorije, desice se ovo sto se desilo.
To sto ste rekli da je do sada sve radilo bez problema odnosilo se na manje modele od onog modela kod kojeg Vam se javio problem.
Preostali deo memorije Windows moze da dodeli svim aplikacijama koje se trenutno izvrsavaju. Recimo da pod uslovom da nemate ni jedan jedini program pokrenut pored Tower-a (a to je veoma malo verovatno, jer pretpostavljam da imate npr. bar neki antivirusni program, firewall ili nesto slicno) na raspolaganju imate ukupno 2-2.5GB (u najboljem slucaju).
Zbog fragmentacije memorije prilikom rada programa, ne moze se iskoristiti sav memorijski prostor, tako da prakticno imate na raspolaganju ne vise od 1-1.5 GB. To je dovoljno za proracun manjih modela, a kada model bude dovoljno velik da za njegovo resavanje bude potrebno alociranje vise memorije, desice se ovo sto se desilo.
To sto ste rekli da je do sada sve radilo bez problema odnosilo se na manje modele od onog modela kod kojeg Vam se javio problem.
3GB je, ma kako to vama zvucalo i dalje mala kolicina (RAM) memorije. Jeste da je to maksimum za 32-bitne operativne sisteme ali to je i dalje nedovoljna kolicina memorije imajuci u vidu da samo jedan jedini program moze da alocira i potrosi tu memoriju. Windows je multiprogramski operativni sistem gde u jednom trenutku radi i vise desetina procesa (pograma) pa je apsolutno neophodno da se po potrebi obezbedi raspolozivost vece kolicine memorije.S obzirom na relativno mali kapacitet operativne memorije,
Windows automatski rezerviše određeni prostor na disku (“swap file”) koji fizički predstavlja
povećanje operativne memorije.
To znaci da ce Windows redje imati potrebu da koristi "swap" fajl. Ovo nikako ne znaci da smo mi rekli da "swap" fajl treba da se iskljuci.Sto je veca kolicina RAM memorije rad programa je brzi i lagodniji