Armcad 7 ne reagira

Odgovori
Erokraljdzungle
Pridružio se: Čet Apr 02, 2026 6:16 pm

Armcad 7 ne reagira

Post od Erokraljdzungle »

Pozdrav,
Imam problem sa Armcadom 7.
Nakon pokretanja i normalnog rada u ArmCAD-u nekih cca 45-60 min nakon pokretanja ArmCAD-ove naredbe prestanu reagirati.
Najčešće kad kopiram ili napravim neku Acad-ovu naredbu.
Kao kad pokrenem ArmCAD bez Hasp ključa. Klikam po naredbama,ali one ne reagiraju.
Niti nakon ponovnog pokretanja komande ArmCAD-a nisu aktivne iako mi se uredno javi komanda za odabir mjerila koja reagira normalno.
Operativni sustav je Windows 10, ArmCAD je A19x64 build 7158 i Aautocad je 2020.
Prethodno sam imao ArmCAD 6 instaliran na računalu, napravljen je upgrade na ArmCAD7 ovaj tjedan, Hasp ključ je od starog ArmCada 6.
Lincenca ArmCAD-a je pojedinačna, a Autocad-a mrežna.
Jedino rješenje je da potpuno uklonim ArmCAD i ponovo ga instaliram, ali nakon nekog vremena problem se ponovi.
Ako netko ima savjet/ideju ili me može uputiti na post sa istim problemom bio bih zahvalan.
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Re: Armcad 7 ne reagira

Post od b.milan »

Najbolje je da nas nazovete putem WhatsApp-a ili Vibera na jedan od sledećih brojeva:
+381 64 372 3725 ili +381 64 372 3726 pa se možemo povezati preko Team Viewer-a ili AnyDesk-a i ispitati o čemui se radi.

Izgleda da je korisnički interfejs programa ArmCAD 6 ostao prisutan u AutoCAD-u i da korisnički interfejs umesto komandi ArmCAD-a 7 ostao povezan sa ArmCAD-om 6, koji naravno ne reaguje jer je deinstaliran.

Rešenje bi trebalo da bude ovakvo - pokrenuti Autocad preko ikone Autocad-a pa se iz profila obrišu svi profili koji imaju ime ArmCAD u sebi (i ArmCAD 6 i ArmCAd 7) pa se ode u komandu CUI gde se u grupi Partial Customization Files uradi UNLOAD svih CUIX fajlova koji u sebi imaju ime ArmCAD
Nakon toga, kada se izađe iz AutoCAD-a i pokrene ArmCAD 7, trebalo bi da se korisnički interfejs ArmACD-a 7 korektno inicijalizuje.

Ali, kao što sam napisao, najbolje bi bilo da nas nazovete pa ćemo problem otkloniti u najkraćem roku.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Odgovori