Pozicije Mreza

Odgovori
IvanK
Pridružio se: Ned Mar 03, 2019 1:34 pm

Pozicije Mreza

Post od IvanK »

U licencirani softwer Armcad 7, dali je dozvoljeno samo 500 pozicija na mrezi? Radim po nivoima 100,200,300 itd. Dali bi mogao da imam poziciju 600,700...?
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Re: Pozicije Mreza

Post od b.milan »

Poštovani, to što se u projektu zove "Pozicija 500" ili "Nivo 500", nije i ne treba da bude podatak za redni broj pozicije mreža, već je logičnije da se koristi kao naziv oplate.

Osim toga, na raspolaganju su Vam još i sledeće mogućnostti:
- svakoj oplati se može postaviti takozvani "skraćeni opis" koji se može upotrebiti u kotama (mreža i šipki)
- svakoj poziciji mreže (i šipke) može se postaviti takozvana "dodatna oznaka" ("D.o" u dijalogu baze mreže, šipki) koja se takođe može prikazivati u kotama.

Uobičajeno je da se redni broj pozicije mreže ispisuje rimskim brojevima, pa nije baš zgodno da kote mreža prikazuju 600 kao rimsko "DC", 700 kao "DCC" ili daleko bilo, poziciju mreže br 478 kao "CDLXXVIII"
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
IvanK
Pridružio se: Ned Mar 03, 2019 1:34 pm

Re: Pozicije Mreza

Post od IvanK »

Hvala na odgovoru, ali nisam ja vodja proekta i ne odlucujem za pozicije... tako su poceli u drugi software i trebam se pridrzvati njihovim pravilima na moim crtezima. Za sipke nije problem tu ima pozicije, al za mreze je ogranicen do 500, rimske broeve sam iskljucio u parametre, format pozicije, tako da to nije problem.
Odgovori