Više Oplata - Iste Pozicije

Odgovori
luctl
Pridružio se: Pon Maj 16, 2016 8:21 am

Više Oplata - Iste Pozicije

Post od luctl »

Pozdrav,

isprike ako je netko već pitao ali nisam uspio nigdje pronaći sljedeću opciju;

Naime prilikom crtanja armature, u istoj .dwg datoteci, ali u različitim oplatama (recimo okviri 1,2,3 ...) svaki crtam u svojoj oplati, postoji li mogućnost da me prilikom crtanja u recimo oplati broj 3, a crtam istu poziciju koja postoji u plati broj 1 pita je li želim iskoristiti istu poziciju?

Na taj način bi u više različitih nacrta, bile jednake oznake pozicija u različitim oplatama.

Unaprijed zahvaljujem!
DaniloS
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 2:34 pm

Re: Više Oplata - Iste Pozicije

Post od DaniloS »

Tako nešto u ArmCAD-u, koliko znam, ne postoji.
Ako Vam tako nešto treba, znači da već na neki način grupišete šipke iz različitih struktura (ramova) u nekakvu jedinstvenu cjelinu. U tom slučaju se može sve crtati u jednoj oplati a specifikacija izvaditi posebno za svaki ram ponaosob (recimo brisanjem svega onoga sa crteža što nam ne treba za neku parcijalnu specifikaciju).
Ako vodimo računa o tehnologiji gradnje i potrebama gradilišta, ako je neki objekat u pitanju, ono što gradilište traži je svakako specifikacija armature tekućeg sprata. Specifikacija po ramovima zadaje glavobolju onome ko vodi gradilište i iziskuje dodatni trud i angažman uz mogućnost pojave greški.
b.milan
Site Admin
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Kontakt:

Post od b.milan »

U programu ArmCAD 7 postoji mogućnost da program pronađe pozicije sa istom geometrijom u različitim pozicijama i da takvim pozicijama dodeli isti broj.
Provera jednakosti geometrije se ne radi tokom crtanja (jer bi bila veoma opterećeujuća i usporavala bi rad sa programom) već se izvršava na zahtev korisnika.
Ta funkcija se nalazi u dijalogu Baza pozicija, u okviru komande za sortiranje.

Slika
flip 3 sided coin

Omogućen je veliki broj načina za sortiranje na koje utiče veliki broj parametara.
Detaljno objašnjenje postoji u uputstvu za ArmCAD 7 koje je dostupno za preuzimanje.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
luctl
Pridružio se: Pon Maj 16, 2016 8:21 am

Post od luctl »

Pozdrav,

odlično, zahvaljujem na odgovoru!

Upravo sam i prilikom crtanja vidio tu opciju tako da sam je počeo korisiti.

LP!
Odgovori