Poštovani,
pokušavam instalirati ArmCad 7 (A25X64) na računalo kao mrežnu instalaciju. Sljedeći proceduru instalacije danu na linku https://www.radimpex.rs/downloads/manua ... vo_SRB.pdf sve je ok do trenutka kad se složim s ugovorom. Tada mi se pojavi greška "Odgovarajuća verzima programa AutoCad nije pronađena". Ne znam zašto mi se pojavljuje ova greška, jer na računaru imam AutoCad 2021. Prethodno sam program s istim haspom uspješno instalirao na drugi računar kao pojedinačnu instalaciju i nisam imao nikakvih problema, te ih nemam pri korištenju programa. Postoji li rješenje za ovaj problem?
Armcad 7 - mrežna instalacija
-
korisnik_ri
- Pridružio se: Uto Feb 17, 2026 12:05 pm
Re: Armcad 7 - mrežna instalacija
Kod ove, neuspjele, instalacije sam odabrao mrežnu instalaciju, iako je licenca kupljena kao pojedinačna, jer mi se, na samom početku, kod pokušaja instalacije pojedinačne verzije javlja greška "Odgovarajuća verzija programa AutoCad nije pronađena" a pusti me ako odaberem mrežnu instalaciju. Tako da mislim da je problem koji trebam riješiti zašto mi se ovdje javlja ovo upozorenje.
U ovom slučaju, najbrži način za rešavanje problema bi bio da ste nam pisali na info@radimpex.rs, predstavili se, i mi bi Vam odgovorili u kratkom roku.korisnik_ri wrote: ↑Uto Feb 17, 2026 12:14 pm Poštovani,
pokušavam instalirati ArmCad 7 (A25X64) na računalo kao mrežnu instalaciju. Sljedeći proceduru instalacije danu na linku https://www.radimpex.rs/downloads/manua ... vo_SRB.pdf sve je ok do trenutka kad se složim s ugovorom. Tada mi se pojavi greška "Odgovarajuća verzima programa AutoCad nije pronađena". Ne znam zašto mi se pojavljuje ova greška, jer na računaru imam AutoCad 2021. Prethodno sam program s istim haspom uspješno instalirao na drugi računar kao pojedinačnu instalaciju i nisam imao nikakvih problema, te ih nemam pri korištenju programa. Postoji li rješenje za ovaj problem?
Najverovatnije će biti potrebno povezivanje na Vaš računar preko Team Viewer-a ili AnyDesk-a
Moguće je da je AutoCAD instalisan, ali samo za Vaš korisnički nalog, a ne za nalog administratora pod kojim pokušavate instalaciju.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Kažete da na računaru imate instalisan AutoCad 2021, a pokušavate instalisati verziju ArmCAD 7 (A25.x64). Potrebno je da za ovu verziju AutoCad-a preuzmete verziju programa ArmCAD 7 (A21.x64) i pokušate nju instalisati.
Pozdrav
Pozdrav
Čini se da problem dolazi od verzije ArmCAD-a u odnosu na AutoCAD. Preuzimanje A21.x64 za AutoCAD 2021 bi trebalo da reši grešku.