Kompatibilnost sa ZWCAD

Odgovori
s.saponja
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Jan 12, 2023 8:23 pm

Kompatibilnost sa ZWCAD

Post od s.saponja »

Pozdrav,

da li je moguće raditi u ArmCAD-u 7 preko ZWCAD-a.
b.milan
Site Admin
Postovi: 2139
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Kompatibilnost sa ZWCAD

Post od b.milan »

Ne, to nije moguće.
Ma koliko neki AutoCAD klon (BricsCAD, ProgeCAD, ZWCAD, NanoCAD...) bio kompatibilan sa AutoCAD-om (mogao da učitava i snima DWG fajlove, ima iste komande...) u pitanju je poseban program koji ne radi na potpuno isti način kao AutoCAD.
Program ArmCAD pišemo za AutoCAD, a verzija ArmCAD-a za BricsCAD koristi 99% zajedničkog koda a ostatak je specifičnost koja se odnosi na BricsCAD.
Stvar je u tome da je za otkrivanje specifičnosti ponašanja BricsCAD-a i pronaleženja zaobilaznih rešenja kako bi funkcionisanje programa pod BricsCAD-om izgledalo jednako kao i pod AutoCAD-om zahtevalo godine ispitivanja i testiranja. Pretpostavljamo da bi i za pravljenje ArmCAD-a za druge klonove AutoCAD-a (ProgeCAD, ZWCAD, NanoCAD...) bilo potrebni meseci i meseci ispitivanja i testiranja.
Mi sada imamo 7 verzija ArmCAD-a 7 za AutoCAD i 10 verzija ArmCAD-a 7 za BricsCAD. Svaki put kada pravimo novi Build (bilo kakvu manju ili veću izmenu) moramo istestirati svaki od tih 17 programa. To je veliko opterećenje za nas ali to uporno radimo jer želimo da korisnici imaju alternativu pri izboru između AutoCAD-a i jeftinijeg programa.
Dodavanje novih 5-10 varijanti programa nije realno niti isplativo.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
sebastjan
Postovi: 2
Pridružio se: Čet Nov 09, 2023 1:05 pm

Re: Kompatibilnost sa ZWCAD

Post od sebastjan »

A koliko košta dodavanje - integracija GstarCAD sa ArmCAD? Koliko vidim je u nekom drugom postu e-DISTI zastupnik za GstarCAD predložio, da se dogovorite za suradnju i podjelo troškova.
b.milan
Site Admin
Postovi: 2139
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Kompatibilnost sa ZWCAD

Post od b.milan »

sebastjan wrote: Čet Nov 09, 2023 1:28 pm A koliko košta dodavanje - integracija GstarCAD sa ArmCAD? Koliko vidim je u nekom drugom postu e-DISTI zastupnik za GstarCAD predložio, da se dogovorite za suradnju i podjelo troškova.
Cena integracije ArmCAD-a u GstarCAD se teško može izraziti novcem. Malo lakše se može izraziti našim vremenom kojeg bismo trebali preusmeriti sa tekućih poslova.
Ne možemo baš tačno proceniti koliko je to vremena - pretpostavljam da je između 300 i 1000 radnih časova. Čak i da se to uradi, i da se dobije upotrebljiv i funkcionalan ArmCAD za ZWCad, GstarCAD,... rezultat koji ćemo dobiti je još jedna grupa ArmCAD-ova koje svaki put treba testirati iznova i iznova, za svaku našu promeni i za svaku novi verziju AutoCAD-a, BricsCAD-a, ZWCad-a, GstarCAD-a.
Sada trenutno imamo 7 verzija ArmCAD-a 7 za AutoCAD i 10 verzija ArmCAD-a za BricsCAD. To je 17 različitih programa koji se svaki put moraju kompajlirati i istestirati pre objave novog Build-a ArmCAD-a. Sedamnaest verzija istog programa (ali ne baš uvek istog ponašanja) mora proći kroz ruke naših testera. Već sada je to veoma, veoma zahtevan posao koji traje nedeljama (to je u najboljem slučaju, kada nema prijavljenih grešaka).
Za testiranje dodatnih desetak verzija za ZWCad i/ili GstarCAD moraćemo da svaku put uložimo dodatno vreme ili da odvojimo vreme od vremena namenjenog za testiranje nečeg drugog.
Ekonomska korist ne bi bila ni približna našim troškovima. Ne postoji ekonomski interes da to uradimo.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Odgovori