Kompatibilnost sa ZWCAD

Odgovori
s.saponja
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Jan 12, 2023 8:23 pm

Kompatibilnost sa ZWCAD

Post od s.saponja »

Pozdrav,

da li je moguće raditi u ArmCAD-u 7 preko ZWCAD-a.
b.milan
Site Admin
Postovi: 2100
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Kompatibilnost sa ZWCAD

Post od b.milan »

Ne, to nije moguće.
Ma koliko neki AutoCAD klon (BricsCAD, ProgeCAD, ZWCAD, NanoCAD...) bio kompatibilan sa AutoCAD-om (mogao da učitava i snima DWG fajlove, ima iste komande...) u pitanju je poseban program koji ne radi na potpuno isti način kao AutoCAD.
Program ArmCAD pišemo za AutoCAD, a verzija ArmCAD-a za BricsCAD koristi 99% zajedničkog koda a ostatak je specifičnost koja se odnosi na BricsCAD.
Stvar je u tome da je za otkrivanje specifičnosti ponašanja BricsCAD-a i pronaleženja zaobilaznih rešenja kako bi funkcionisanje programa pod BricsCAD-om izgledalo jednako kao i pod AutoCAD-om zahtevalo godine ispitivanja i testiranja. Pretpostavljamo da bi i za pravljenje ArmCAD-a za druge klonove AutoCAD-a (ProgeCAD, ZWCAD, NanoCAD...) bilo potrebni meseci i meseci ispitivanja i testiranja.
Mi sada imamo 7 verzija ArmCAD-a 7 za AutoCAD i 10 verzija ArmCAD-a 7 za BricsCAD. Svaki put kada pravimo novi Build (bilo kakvu manju ili veću izmenu) moramo istestirati svaki od tih 17 programa. To je veliko opterećenje za nas ali to uporno radimo jer želimo da korisnici imaju alternativu pri izboru između AutoCAD-a i jeftinijeg programa.
Dodavanje novih 5-10 varijanti programa nije realno niti isplativo.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Odgovori