SETOVI

Odgovori
romci
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Jul 09, 2020 9:37 am

SETOVI

Post od romci »

Predlažem, da se setovi definirani kod unosa podataka (drvo C24, GL24,..., beton C25/30, 30/37, čelik S235, S355,...) več uzimaju u obzir kod dimenzionisanja, a ne da je to potrebno svaki put posebno podešavati.

Predlažemo bolji grafički prikaz setova veze (obojeno obzirom na određeni set, isto u 3d prikazu)

Kod kotrole setova omogučiti mogučnost prikaza više setova odjednom.

Oslobađanje uticaja u % - prikazati koliki je procenat uzet u obzir.
b.milan
Site Admin
Postovi: 1970
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: SETOVI

Post od b.milan »

romci wrote: Čet Sep 24, 2020 4:32 am Predlažem, da se setovi definirani kod unosa podataka (drvo C24, GL24,..., beton C25/30, 30/37, čelik S235, S355,...) več uzimaju u obzir kod dimenzionisanja, a ne da je to potrebno svaki put posebno podešavati.
Materijal koji se upotrebljava za proračun i materijal koji se upotrebljava za dimenzionisanje moraju biti nezavisni i odvojeni jedan od drugog. Ako ne bi bili odvojeni, onda bi se u slučaju da se želi pokušati dimenzionisanje sa nekom drugom markom betona, čelika ili drveta moralo otići u unos podataka, tamo promeniti materijal pa proračunati ponovo... I tako svaki put.
Eventualno se može porazmisliti o tome da se početni materijal za dimenzionisanje usvoji prema materijalu za statički proračun ali osim preslikavanja po imenu materijala, materijal za proračun i materijal za dimenzonisanje neamaju puno zajedničkih podataka.

romci wrote: Čet Sep 24, 2020 4:32 am Predlažemo bolji grafički prikaz setova veze (obojeno obzirom na određeni set, isto u 3d prikazu)
Kod kotrole setova omogučiti mogučnost prikaza više setova odjednom.
Oznaka seta (redni broj seta) veze se ispisuje i u 2D i u 3D prozoru.
Komanda kontrola setova radi i sa Vezama i u 2D i u 3D prozoru. Komanda za kontrolu setova može prikazivati više setova odjednom, sa različitim bojama i sa pratećom legendom.

romci wrote: Čet Sep 24, 2020 4:32 am Oslobađanje uticaja u % - prikazati koliki je procenat uzet u obzir.
Naravno, ovo može da se uradi, ali mi smo namerno to uradili "simbolično" kako se ne bi pravila gužva na crtežu. Obično se koristi jedan procenat za sva delimična oslobađanja uticaja. Stvaran procenat oslobađanja se može videti u tekstualnom izveštaju. Razmotrićemo.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Odgovori