Osnovna pravila foruma

Osnovna pravila foruma, obavezno pročitajte.
Zaključano
b.milan
Site Admin
Postovi: 2157
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Osnovna pravila foruma

Post od b.milan »

O forumu:

Ovaj forum je namenjen korisnicima programa Radimpex Software-a i to
1) u cilju pružanja tehničke podrške pri korišćenju programa,
2) u cilju unapređenja korišćenja i boljeg razumevanja funkcionisanja programa
3) u cilju omogućavanja razmene iskustava među korisnicima
4) u cilju informisanja korisnika o aktuelnostima i planiranim novinama

Svaki forum obrađuje određeno područje i u njemu se raspravlja o temama iz tog područja. Korisnici mogu otvarati nove teme i odgovarati na poruke drugih korisnika u postojećim temama.

Za objavljivanje poruka na forumu je potrebno da se registrujete. Registracijom određujete svoj virtualni identitet (ime ili nadimak) po kojem ćete biti prepoznati na forumu. Za samo praćenje (čitanje) foruma nije potrebna registracija ili prijavljivanje.

Opšta pravila i preporuke za korišćenje foruma:

* Prilikom registracije odaberite neki nadimak ili ime s kojim ćete 'potpisivati' svoje postove. Nadimci bi trebali biti jednostavni i raznoliki po mogućnosti, kako bi se izbegle zamene sa nadimcima ostalih korisnika. Molimo vas da ne koristite nepristojne nadimke. Korisnici sa nepristojnim i vulgarnim nadimcima biti će odstranjeni sa foruma.
* Poruke moraju biti čitko napisane.
* Koristite simbole za naglašavanje radije nego velika slova. Upitnik, uzvičnik i sl.
* Kada započinjete neku novu temu, pokušajte što jasnije napisati vaše mišljenje ili pitanje, kako drugi ne bi morali razmišljati što ste zapravo želeli reći.
* Kod odgovaranja na neki post, citirajte deo poruke na koji odgovarate u svom tekstu kako bi rasprave bile što jasnije i preglednije.
* Pre postavljanja pitanja, proverite da se o tome već nije pričalo na forumu. Čest je slučaj da novi korisnici, odmah po registraciji postave neko često postavljano pitanje i zbog toga im poruka bude obrisana. Koristite sistem pretrage po ključnim rečima kako biste proverili da li se o nekoj temi već diskutovalo na forumima. Proverite pretražujete li tačan forum, ili pretražite sve forume odjedanput.
* Poruka mora imati veze s temom foruma u kojem pišete. Nemojte pisati u pogrešne forume ili skretati diskusiju u pogrešnom smeru. Poruke koje nisu tematski vezane na taj deo foruma ili raspravu biće obrisane ili preseljene tamo gde pripadaju. Ukoliko imate predlog za otvaranje novog foruma predložite to administratorima na pp.
* Ovaj forum ne treba koristiti za postavljanje pitanja za koje se očekuje hitan odgovor. Za brzu pomoć, kada pa primer ne možete instalisati program pretpostavlja se da Vam je pomoć prilicno urgentna, potrebno je obratiti nam se direktno na e-mail ili telefon. Pogotovo za instalaciju jer za otkrivanje razloga ponekad moramio znati i broj hardloka, instalacione brojeve koje koristite, brojeve ostalih kljuceva koje imate... a ti podaci nisu bas za objavljivanje preko foruma.


Na forumu nije dozvoljeno:

* vređati, omalovažavati, uznemiravati, podsticati mržnju...
* koristiti vulgarne izraze
* pisati velikim slovima (ALL CAPS) jer se to smatra VIKANJEM, sto predstavlja nekulturno ponašanje.
* lažno predstavljanje i korišćenje višestrukih identiteta
* kršenje privatnosti, kao što je npr. objavljivanje tuđe e-mail adrese, brojeva telefona, objavljivanje imena i prezimena ili drugih privatnih podataka
* objavljivati materijal zaštićen autorskim pravima
* reklamirati
* nepotrebno, višestruko ponavljanje iste poruke ili odgovora
* slanje poruka reč po reč ili odgovaranje 'reda radi', tj. pisanje jednolinijskih komentara napr: Smile, da, ne,...
* objavljivanje poruke sadržaja, linkova ili članaka s neprimerenim sadržajem (pornografija, sadržaj zaštićen autorskim pravima, piratski software…)


Svi postovi koji nisu u skladu s pravilima biće obrisani s foruma. Administrator i moderator foruma zadržava pravo brisanja ili modifikovanja bilo kojih sadržaja unesenih na forum za koji smatra da nisu u skladu s pravilima.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Zaključano