Tower 8.1 - prvo veliko unapređenje Tower-a 8

Ovaj podforum će služiti za razna obaveštenja i objavljivanje novosti iz Radimpex-a
Odgovori
b.milan
Site Admin
Postovi: 1985
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Tower 8.1 - prvo veliko unapređenje Tower-a 8

Post od b.milan »

Tower 8.1 predstavlja prvo veliko unapređenje programa Tower 8. Deo novih funkcija koje donosi ova verzija predstavljaju zaokruženje i kompletiranje funkcija koje smo najavili za Tower 8.
Razvoj programa Tower 8 nije završen i mi uveliko radimo na usavršavanju postojeće i dodavanju nove funkcionalnosti u Tower 8. Korisničko uputstvo koje se odnosi na ovu novu funkcionalnost će biti objavljeno naknadno.

Kompletan spisak novih funkcija koje donosi Tower 8.1 su:
- Optimizacija dimenzionisanja čeličnih nosača sa optimizacijom izbora poprečnog preseka nosača.
- Dimenzionisanje reduktora
- Uvedena je mogućnost brze instalacije nove verzije (Build-a) programa Tower preko već postojeće lokalne ili klijentske instalacije. Ova instalacija ne zahteva unos instalacionog broja ni izbor direktorijuma i sa njom se zadržavaju svi postojeći parametri i podešavanja. Omogućeno je i preskakanje instalacije Sentinel Hasp drajvera i redistributabilnih komponenti.
- Izveštaj orijentacionog predmera količina potrebne i usvojene armature u pločama i gredama.
- Mogućnost (sortiranja) uređivanja redosleda blokova u okviru jedne grane izveštaja.
- Uveden je novi tip wizarda za povrsinsko opterećenje na krivim površima (Kupa i Cilindar) – "Linearno"
- Omogućeno je zadavanje množioca krutosti oslonaca. Korišćenjem množioca moguće je definisati različito ponašanje oslonaca u statičkom i seizmičkom modelu.
- Omogućeno je uvećanje veličine ikona u korisničkom interfejsu programa (Tool-bar). U dijalogu za podešavanje ikona i menija omogućen je izbor između tri predefinisane veličine ikona (100%, 150% i 200%) Uvećanje ikona utiče i na ostele elemente tool-bara.
- U kontroli temeljnih ploča na proboj omogućeno je uzimanje u obzir smanjenja smičućih napona u ploči zbog postojanja reaktivnog opterećenja tla u oblasti perimetra proboja.
- Omogućeno automatsko pravljenje SRSS kombinacija i učitavanje sačuvanih kombinacija iz skladišta kombinacija nakon seizmičkog proračuna.
- Dodata dva nova uticaja za vektorski presek u ploči:
Mn +/- |Mns| i Ms +/- |Mns|
-U dimenzionisanju čeličnih nosača (propis EC EN) omogućen izbor između dva postupka (6.3.2.2. ili 6.3.2.3.) proračuna koeficijenta redukcije za bočno torziono i izvijanje
- U dimenzionisanju čeličnih nosača (propis EC EN) dodata mogućnost upotrebe korisnički zadate vrednosti Mcr (kritični momenat za bočno torziono izvijanje)
- U dimenzionisanju seizmičkih zidova (pojedinačni presek, propis EC2 EN) dodata mogućnost zadavanja množioca za uticaje M i T od seizmičkih dejstava.
- U dimenzionisanju niza zidova sa proračunskom anvelopom uticaja, uvedena dva nova tipa konstrukcije koja se odnose na analizu niskih zidova. EC8 EN 5.5.2.4.2(1)
- Prikaz vrednosti momenata Mxy i izvornih momenata savijanja M1 i M2 u izveštaju dimenzionisanja ploča u kada se ploča dimanzioniše uzimanjem u obzir momenata uvrtanja (prekidač „Mxy“ uključen)
- Pri usvajanju armature u gredama omogućeno zadavanje šipki i na segmentima poprečnog preseka koji se ne odnose na glavnu armaturu Aa1-Aa4 (konstruktivna armatura, Aak)
- U izveštajima dimenzionisanja betonskih greda, poprečnog preseka i seizmičkih zidova uvedeno štampanje vrednosti Vrd,max
- Povećan je maksimalni broj kombinacija koji se može generisati (1024->32768) i maksimalni broj kombinacija koje se mogu dimenzionisati (drvo i čelik) (5000→32768)
- Poboljšanje u izgledu korisničkog interfejsa programa u slučaju da je u Windowsu izvršeno povećanje-skaliranje fontova (u delu 'Display settings' - 'Scale and layout advanced scaling settings')
- Uvedena je paralelizacija (izvršavanje na više jezgara procesora istovremeno) nekoliko funkcija koje su se odnosile na iscrtavanje.
- Optimizacija proračuna (ubrzano je pravljenje matrice krutosti i proračun sila iz pomeranja). Ova optimizacija bi trebalo da utice i na bržu promenu slučaja opterećenja u obradi rezultata.
- U komandi „Ofset“ koja se odnosi na promenu geometrije postojećih entiteta uvedeno pamćenje i mogućnost brzog izbora poslednje korišćene vrednosti razmaka ofseta i uvedena mogućnost da se izvorni entitet ne briše nakon izvršenog ofseta.
- U dijalog za podešavanje osvezavanja izveštaja dodata je mogucnost da se osvežavanje blokova ne radi sa izvorno korišćenim parametrima već sa trenutno postavljenim crtačkim parametrima. Dodata je i nova ikona u meniju za pozivanje dijaloga u kojem se ovo može podesiti.
- Omogućeno kotiranje razmaka između šipki (linija) armature u dijalogu za usvajanje armature i izvestaju za armaturu greda.
- Omogućeno podešavanje broja decimala pri ispisu razmaka pomoćnih osa
- Izvoz tekstualnog izveštaja u Excel – omogućen je izbor načina izvoza numeričkih vrednosti – kao numeričku vrednost ili kao tekst.

Osim novih funkcija, nova verzija sadrži i veći broj manjih izmena i ispravka grešaka.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
adsc
Postovi: 6
Pridružio se: Pon Maj 23, 2011 11:46 am

Re: Tower 8.1 - prvo veliko unapređenje Tower-a 8

Post od adsc »

Pozdrav, ekipi Radimpex-a.
Jedno malo pitane, u dwnloadu novom za Tower 8.1x32 je i dalje u zipu stara verzija 8067x32, iako piše u naslovu da je nova 8123x32.

Još jednom sve čestitke i samo nastavite tako.
b.milan
Site Admin
Postovi: 1985
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Tower 8.1 - prvo veliko unapređenje Tower-a 8

Post od b.milan »

Proverili smo, sve je u redu, u download-u za 32-bitnu verziju je isptavan link a u zip arhivi koja se preuzima je Build 8123.
Hvala na pohvalama i lepim rečima, trudićemo se i ubuduće da opravdamo poverenje.
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Odgovori