Metal Studio - Build 1404

Ovaj podforum će služiti za razna obaveštenja i objavljivanje novosti iz Radimpex-a
Odgovori
b.milan
Site Admin
Postovi: 1985
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Metal Studio - Build 1404

Post od b.milan »

Objavljen je novi Build programa Metal Studio - Build 1404.
Glavna novina u funkcionalnosti je da se u izvestaju zbirne rekapitulacije mogu prikazati jedinicne tezine i povrsine sklopova (obradjene i neobradjene). Do sada je zbirna rekapitulacija mogla prikazati samo ukupne tezine i povrsine.

Program sadrzi i veci broj izmena koje uticu na povecanje stabilnosti rada programa u celini a najvazniji problem koji je pri tome resen odnosio se na komandu "PURGE" i na stavljanje stilova linija i stilova tekstova koriscenih u Metal Studiju na purge-listu sto je izazivalo njihovo brisanje a potom i probleme pri ponovnom otvaranju crteza.

Format fajla u Build-u 1404 je promenjen i crtezi snimljeni sa ovim Build-om nece se moci ucitati u program Metal Studio sa manjim Build brojem. Promena formata fajla je bila neophodna i zbog novih podataka u zbirnoj rekapitulaciji ali i zbog resavanja problema sa komandom "PURGE".

Od ovog Build-a uvedena je nova grana izdanja programa Metal Studio - grana A13 koja se odnosi na trenutno aktuelnu generaciju programa AutoCAD - verzije 2013 i 2014.
Za dosadasnje korisnike programa Metal Studio prelazak na izdanje A13 je potpuno besplatno.
VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA KORISNIKE AUTOCAD-a 2013
Za rad programa Metal Studio neophodno je da je instalisan "Service Pack 1.1" za AutoCAD 2013. (servis pak)
Ukoliko taj servis pak nije isnstalisan, prilikom instalacije programa Metal Studio javice se poruka "Odgovarajuca verzija programa AutoCAD nije pronadjena." i pored te recenice - jedan kod - "(G.114.0.0)" - to je interna oznaka neophodnog servis paka. Informacija o trenutno instalisanosti ili ne-instalisanosti servis pak-a AutoCAD-a moze se videti u "About" dijalogu programa AutoCAD. Dakle, neophodno je da ova oznaka bude 114 ili veci broj.
Ovde je link za preuzimanje servis paka 1.1. za AutoCAD 2013:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps ... ID=9240618VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA KORISNIKE AUTOCAD-a 2014
U aktuelnoj verziji progarma AutoCAD 2014 postoji problem sa serijalizacijom solida - (njihovim snimanjem u fajl i manipulacijom). Resenje za taj problem proizvodjaci AutoCAD-a su uocili relativno kasno pa je objavljena verzija sa tim problemom. Ovjavljena je "HOTFIX" (hitna zakrpa) koja taj problem resava.
Dakle, program Metal Studio ce se moci instalisati pod AutoCAD-om 2014 ali ucitavanje crteza nece raditi osim ako u AutoCAD-u 2014 nije instalisana ova zakrpa: (potrebno ju je preuzeti, i postupiti po uputstvu koje se unutra nalazi)
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps ... ID=9240618
Mi smo ovaj problem otktrili cim smo poceli testiranja sa AutoCAD-om 2014 - pa smo u prvi mah doneli odluku da ne dozvolimo instalaciju Metal Studio A13 na AutoCAD 2014 ali smo nakon saznanja o postupku resenja problema ponovo odobrili instalaciju programa i na AutoCAD 2014
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
Odgovori