Objavljena je 64-bitna verzija programa Tower 6

Ovaj podforum će služiti za razna obaveštenja i objavljivanje novosti iz Radimpex-a
Odgovori
b.milan
Site Admin
Postovi: 1982
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Objavljena je 64-bitna verzija programa Tower 6

Post od b.milan »

Obaveštenje o izlasku 64 bitne verzije programa Tower 6.

Ova verzija programa će činiti osnovu Expert konfiguracije. Pored dosadašnjih Lite i Professional konfiguracija programa Tower 6, ustanovljena je nova, Expert konfiguracija. Sve informacije o ceni Expert konfiguracije ili o cenama nadogradnje na Expert konfiguraciju starih korisnika programa Tower 6 koji imaju Lite ili Professional konfiguraciju, mogu se dobiti od lokalnih distributera.


Expert konfiguracija je namenjena zahtevnim korisnicima koji projektuju i analiziraju konstrukcije značajnijih razmera sa velikim brojem čvorova, ali i korisnicima koji žele da potpunije iskoriste mogućnosti hardvera kojeg poseduju i ostvare vidljivi dobitak na brzini. Ova verzija programa može raditi samo na 64 bitnim Windows operativnim sistemima.

Tri glavne karakteristike 64-bitne verzije programa Tower 6 su:
- višestruko povećani kapacitet proračuna - analiza modela od 100, 200 i više hiljada čvorova je realnost i sasvim moguća.
- povećana brzina rada - uvođenjem pararelizacije nekih ključnih procesa i funkcija omogućeno je potpunije iskorišćenje potencijala višejezgarnih modernih procesora što je dovelo do skraćenja vremena izvršavanja tih operacija. Osim paralelizacije, ubrzanju su doprinele i novouvedene optimizacije.
- osavremenjena i unapređena grafika - prelaskom sa DirectX 7 na DirectX 9 dobilo se na ubrzanju grafike ali i povećanoj kompatibilnosti ove verzije programa sa aktuelnim ali i budućim operativnim sistemima.

Preporučena konfiguracija računara:
- Intel ili AMD višejezgarni procesor sa 3 ili 4 jezgra, 8 GB RAM memorije, 64 bitni operativni sistem (Windows Vista x64 ili Windows 7 x64)

Minimalna konfiguracija računara:
- Intel ili AMD 64-bitni procesor, 4 GB RAM memorije, 64 bitni operativni sistem (Windows XP x64 edition, Windows Vista ili Windows 7)
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
b.milan
Site Admin
Postovi: 1982
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 5:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Mali uporedni test brzine 64-bitne verzije programa Tower 6

Post od b.milan »

Na ovom mestu mozete videti rezultate uporednih testova koje smo sprovodili sa 64-bitnom verzijom programa Tower 6.
Testove smo radili na racunaru sa AMD Phenom 9750 Quad Core 2.41 GHz procesorom, 4 GB DDR2 RAM memorije (a u poslednja 3 testa smo testirali uticaj kolicine RAM memorije na brzinu proracuna pa se radilo i sa 8 GB DDR2 RAM memorije).
Testovi su zamisljeni tako da pokazu odnos u brzini izmedju 32-bitne i 64-bitne verzije ali i da pokazu uticaj broja procesora i kolicine RAM memorije. Broj procesora sa kojima ce se vrsiti proracun podesavan je iz samog programa Tower - pustani su proracuni sa ukljucenom paralelizacijom (sva 4 jezgra) i sa iskljucenom paralelizacijom (1 jezgro).

U testovima su korisceni realni modeli dobijeni od nasih korisnika na cemu im se svima zahvaljujemo.

Ovo su rezultati testiranja, sva vremena proracuna su izrazena u sekundama. To je ono vreme koje program Tower prikazuje na kraju proracuna.


PRIMER 1
Slika
Slika


PRIMER 2
Slika
Slika


PRIMER 3
Slika
Slika


PRIMERI 4_1 I 4_2
Slika
Slika
Slika


PRIMER 5
Slika
Slika


PRIMERI 6,7,8
Slika
Slika
Slika
Slika


PRIMER 9
Slika
Slika


PRIMER 10
Slika
Slika
RADIMPEX SOFTWARE TEAM
municipium
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Mar 10, 2016 10:56 pm

Re: Objavljena je 64-bitna verzija programa Tower 6

Post od municipium »

Ne vide se slike u gore navedenim primjerima. Postoji li mogućnost da ih b.milan ponovo "zakači",
ili da opet uradite neki primjer uporedni između tower 7 profesional i Tower 7 expert u smislu brzine proračuna i uštede vremena.
Konkretno me intersuje kolika ušteda vremena može da bude za modele 100 000 čvorova, s obzirom da sada postoje računari sa bržim procesorima i velikim ram memorijama.

Takođe, da li i kod Tower 8 planirate istu podjelu na Pro i Expert konfiguraciju?

Unaprijed zhvalan, srdačan pozdrav.
Odgovori