Mislim da ni uvoz opterećenja nije neki preveliki problem, pitanje je samo dogovora i konvencija koje treba pri tome uvest. Moguće je npr. uvest opterecenje ako je u layeru "OPT" i recimo linijsko opterecenje preko debljine linija (linewidth).
Izrada vlastitih modula - stvar koja funkcionira u Staadu preko OpenStaada
U OpenStaadu imate mogucnost kreiranja vlastitih programcica (nest kao Visual Basic) is tim da su tu dodatne funkcije (naredbe) pomocu kojih mozete izvuc podatke o geometriji, silama, naprezanjima... Dakle korisnik bi mogao imat vlastiti programcic unutar Towera (recimo za proracum temelja ili npr. nekog celicnog detalja) a iz Towera bi ubrao podatke (N, T, M)...
Predlosci za karakteristicne konstrukcije - stvar koja funkcionira u Staad-u i u SCIA ESA PT
Korist tih modula je u brzom proračunu tipičnih stvari s kojima se projektant svakodnovno susreće. Par primjera kako to funkcionira - kontinuirac (definirate raspone, intenzitete stalnog i korisnog opt, i prg sam napravi mjerodavne komb), ili recimo krovista (definirate geometriju, optrecenja po m2, razmak rogova i sl a program napravi linijska opterecenja i kombinacije) , slično funkcionira i za rešetke.....
Sve su to stvari iz drugih software sličnog tipa koje mislim da bi bile korisne. Pogotovo ovo s VisalBasicom - znam da je to vjerojatno komplicirana stvar za izvest, ali s tim dajete korisnicima velike mogucnosti!
Pozdrav