| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Anton
Pridružio: 24 Jul 2010 Poruke: 2 Lokacija: Split
|
Poslao: Sub Jul 24, 2010 2:23 pm Naslov: 3D oblikovanje štapa |
|
|
Poštovani, imam tri pitanja-prijedloga:
1.Čini mi se da nije moguće trodimenzionalno oblikovati štap u 2D(u 3D-u mi se ruši sustav jer mi fail ima puno elemenata)?Htio bih oblikovati štap koji mi je odrezan pod kutovima u dvije različite ravnine!Prijedlog-moželi se dodati opcija da pri vađenju presjeka element bude materijalan odnosno da se može oblikovati, pa ga možemo rotirati s obzirom na njegovu os i odsijecat mu dijelove kako želimo te konačno dobijemo trodimenzionalno oblikovan štap?
2.Može li se dodati opcija računanja ukupne razvijene površine štapova i limova,jer mi izvođač to zahtjeva kako bi znao kolko će se cinka potrošit na pocinčavanje?
3.Može li se uvesti takav način označavanja svih elemenata da nam se u svakom novom sklopu elementi koji nam se ponavljaju iz drugih sklopova automatski imenuju istom oznakom(kao i u drugim sklopovima)? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
b.milan Site Admin
Pridružio: 01 Jun 2006 Poruke: 901 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Sre Avg 11, 2010 8:04 am Naslov: Re: 3D oblikovanje štapa |
|
|
| Anton :: |
1.Čini mi se da nije moguće trodimenzionalno oblikovati štap u 2D...
|
Nacin za 3D oblikovanje krajeva stapa mozda nije previse elegantan ali je prilicno jednostavan.
Nacrtajte jedan novi stap, oblikujte ga kako mozete iz tog pogleda. Zatim komandom "Postojeci stap", postavite jos jedan stap iste pozicije, ali sada unesite zeljeni ugao u polje "Rotacija poprecnog pogleda". Kada postavite taj stap na crtez mozete i njega oblikovati po zelji.
Na slici koju sam postavio vide se tri instance jedne pozicije stapa kod koga je oblikovanje (komandom "Zadavanje rupe" izvrseno iz dva pravca). Koristio sam komandu "Zadavanje rupe" kao najopstiju, inace, mogla se koristiti i neka druga komanda za oblikovanje.
2.Može li se dodati opcija računanja ukupne razvijene površine štapova i limova,jer mi izvođač to zahtjeva kako bi znao kolko će se cinka potrošit na pocinčavanje?
|
U specifikaciji stapova i limova postoje sledece kategorije: "Povrsina obradjena po komadu", "Povrsina neobradjena po komadu", "Ukupna povrsina obradjena" i "Ukupna povrsina neobradjena". Ovo sluzi za ono sto je Vama potrebno. Razlika izmedju "obradjeno" i "neobradjeno" je u tome da li se u obzir uzimaju oblikovanja krajeva stapova i otvori. "Obradjena" povrsina je uvek manja od "neobradjene". Isto postoji i kod tezine - imamo "neobradjenu" i "obradjenu" tezinu.
3.Može li se uvesti takav način označavanja svih elemenata da nam se u svakom novom sklopu elementi koji nam se ponavljaju iz drugih sklopova automatski imenuju istom oznakom(kao i u drugim sklopovima)? |
Na tome radimo vec duze vreme ali tu mogucnost jos nismo pustili jer imamo nekih malih nedoumica. Prakticno, program ce omogucavati da jednaki elementi (i stapovi i limovi) iz razlicitih sklopova dobiju isti redni broj pozicije. To ce se vrsiti u dijalogu "Baza pozicija" u okviru "Sortiranja"
IZVINJAVAMO SE ZBOG ZASTOJA U UREDJIVANJU FORUMA DO KOJEG JE DOSLO ZBOG KOLEKTIVNOG GODISNJEG ODMORA U RADIMPEX-U U PERIODU OD 24.07 do 09.08.2010. _________________ RADIMPEX SOFTWARE TEAM |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Anton
Pridružio: 24 Jul 2010 Poruke: 2 Lokacija: Split
|
Poslao: Sre Avg 11, 2010 8:43 am Naslov: RE: |
|
|
| OK b.milan zahvaljujem! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
statik
Pridružio: 26 Okt 2009 Poruke: 23
|
Poslao: Sre Avg 11, 2010 12:30 pm Naslov: Re: RE: |
|
|
| Citat: | | Na tome radimo vec duze vreme ali tu mogucnost jos nismo pustili jer imamo nekih malih nedoumica. Prakticno, program ce omogucavati da jednaki elementi (i stapovi i limovi) iz razlicitih sklopova dobiju isti redni broj pozicije. To ce se vrsiti u dijalogu "Baza pozicija" u okviru "Sortiranja" |
Pa to mi kazi, zemljace! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|